Cosmetische tandheelkunde

Tanden bleken

Tandarts Aad van Luijk gaf vele jaren les aan tandartsen en mondhygiƫnisten uit heel Nederland over het bleken van tanden. Ook werkte hij mee aan een boek hierover: 'Bleken in de praktijk' van Henry Schein Dental.

Bij Tandartspraktijk van Luijk is er dus veel kennis en uitgebreide ervaring met het bleken van tanden. Voor het veilig bleken gebruiken we de nie uwste materialen met speciaal op maat gemaakte superdunne bitjes. Daarin is een gereguleerde afgifte mogelijk van een zeer lage dosis bleekmiddel en vindt er ook een versterking van het glazuur plaats, waardoor het glazuur na het bleken sterker is dan voorheen.

Door te werken met de verbeterde thuisbleekmethode houden we tevens de kostprijs laag. Voordeel van onze methode is bovendien dat het bleken van de tanden eenvoudig thuis kan worden herhaald. De resultaten zijn zelfs bij jongeren vanaf 15 jaar schitterend, vooral ook doordat men de uiteindelijke witheid kan vergroten door in overleg met de tandarts wat langer thuis te bleken.

Tandschildjes (facings, veneers)

Wanneer u onregelmatige of scheefstaande tanden heeft die verkleurd zijn door allerlei vullingen, kunnen tandschildjes een geweldige oplossing zijn. Het zijn als het ware 'plaknagels' die over de bestaande tanden heen worden geplakt. De originele tanden hoeven slechts minimaal bijgeslepen te worden, Deze tandschildjes of 'facings' kunnen van composiet (wit vulmateriaal) of van keramiek zijn.
 

Graag wittere tanden?

Informeer eens naar de mogelijkheden