Bang voor de tandarts

Door ons uitgangspunt van veel aandacht en geduld is voor veel bange patiënten de behandeling bij ons een stuk acceptabeler. Bovendien geven we angstige mensen extra informatie over de voortgang van de behandeling (volgens het principe: 'tell, show, do') en letten we goed op hoe de patiënt zich voelt tijdens de behandeling.

Mensen die zo een slecht gebit hebben dat ze eigenlijk aan een kunstgebit toe zijn, kunnen ook door tandarts Aad van Luijk behandelt worden in het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Flevoziekenhuis te Almere. Dit centrum is vooral bedoeld voor mensen met bijzondere angsten voor de tandarts en die bijvoorbeeld het ‘happen’ al erg eng vinden.

Ook mensen die niet kunnen wennen aan hun kunstgebit kunnen daar terecht. Met ervaring, vakkennis en geduld komen we er dan meestal wel uit, of we vinden een oplossing bij een collega.

 

U kunt in het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Flevoziekenhuis terecht via verwijzing van uw huisarts of tandarts. Nadere informatie hierover kunt u verkrijgen bij Tandartspraktijk van Luijk of in het Flevoziekenhuis, zie Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Flevoziekenhuis.
 

Extreme tandarts angst?

Uw huisarts of tandarts kan u verwijzen naar het
CBT in het Flevoziekenhuis